40 χρόνια Atelier Loukia, 40 επετειακές δημιουργίες.
Το άχρονο σύμπαν του Atelier Loukia ξεδιπλώνεται και μας παρουσιάζεται μέσα από μια σειρά μοναδικών ενδυμάτων.
Σε αυτό το σύμπαν τα ρούχα έχουν μνήμη. Κάθε ένα ολοκληρωμένο και αυτόνομο, αλλά ταυτόχρονα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συνέχεια του: ένα αόρατο νήμα ενώνει όλη τη συλλογή, που μπροστά μας ξετυλίγεται σα μια ιστορία που διαδραματίζεται ταυτόχρονα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.


Έναυσμα πάντα η τέχνη. Χρωματικοί συνδυασμοί που προσομοιάζουν με πίνακες. Oργάντζα, εύθραυστες δαντέλες, τουίντ, πλέξεις από κορδόνια, κεντήματα και ξέφτια, ως ψηφίδες υψηλής αισθητικής, συνθέτουν ένα κολάζ υλικών και υφών που ακουμπά πάνω στον Klimt. Τα ενδύματα προβάλλονται πρωτίστως ως όμορφα αντικείμενα. Οι διαφάνειες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνοντας στη συλλογή την αίσθηση της ρευστότητας.
Όλα πλέουν σε αρμονία στον κόσμο του Atelier Loukia.Αυστηρά υφάσματα συνδυάζονται με πολύτιμα σιφόν. Tα παλτό μαλακώνουν με αέρινες, τούλινες φούστες. Η γοητεία του ανδρόγυνου στοιχείου κάνει την εμφάνιση της με ψηλόμεσα, φαρδιά παντελόνια και αψεγάδιαστο tayloring, ενώ οι γυαλιστερές δαντέλες δίνουν την αίσθηση του λιωμένου μέταλλου.

“Μόνο γνωρίζοντας τι έγινε στο παρελθόν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά”.
Η ομορφιά της σύνθεσης, του αναπάντεχου, του οικείου, του προοδευτικού.

40 χρόνια σε μία συλλογή.

loukia140

Test